Samuelsen kalder Løkke arrogant på vej ind til EU-møde

Som det første parti er Liberal Alliance mandag mødt op til en snak om EU og Europol med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Marienborg. Og partileder Anders Samuelsen (LA) ankommer til embedsboligen med krav om en ny EU-kurs:

- Det kan jo ikke være rigtigt, at de, der har tabt folkeafstemningen, de bare fortsætter videre uden at tage hensyn til befolkningens signal, siger Samuelsen.

I stedet for at Danmark søger ind i "kernen af EU", som det hedder i regeringsgrundlaget, vil LA barbere samarbejdet ned til at handle om fred, frihandel og frihed.

Forud for dagens møder med de forskellige partier gjorde Løkke det mandag formiddag klart, at formålet er at lave en køreplan for, hvordan Danmark kan forblive i Europol. Adspurgt hvad Anders Samuelsen bringer til bordet, lyder svaret:

- Jo jo, det kan godt være, at statsministeren har den attitude. Jeg tror, det er vigtigt, at ja-siden passer på at fortsætte med en arrogant attitude. For det blev faktisk et nej.

Liberal Alliance kan sagtens se fornuften i at blive i det fælleseuropæiske politisamarbejde i Europol, ligesom partiet også bakker op om andre af de retsakter, danskerne forkastede ved torsdagens folkeafstemningen.

Men EU-love må ikke blive indført via "en smutvej", som regeringen og de øvrige ja-partier i Samuelsens optik lagde op til ved folkeafstemningen.

- Vi skal have et værn ind, som sikrer, at befolkningen - eller som minimum fem sjettedels flertal i Folketinget - skal sige ja, før vi afgiver suverænitet. I modsætning til det, regeringen havde lagt op til, siger partilederen.

Resten af mandagen holder statsministeren møder med de øvrige nej-partier samt alle ja-partier på nær De Konservative, der først er indkaldt til møde tirsdag middag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip