Samuelsen støtter Løkkes forsoning: Klogt træk

Skrevet af admin

24/02/2016

Mest læste i dag

Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, siger, at det er en klog beslutning af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at indkalde til forhandlinger efter det dramatiske forløb om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens (V) fremtid som minister.

- Jeg hørte, at han rakte hånden frem til forhandlinger både med Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og De Konservative.

- Det vil forhåbentlig ende med, at der er et borgerligt samarbejde, som er enige om, at man selvfølgelig ikke vælter regeringen eller ministre, når man i enighed har gennemført borgerlig liberal politik, der skaber vækst og arbejdspladser.

- Alt andet vil være absurd, siger Anders Samuelsen til Ritzau.

Spørgsmål: Så det er Søren Pape Poulsen, der skal møde op og ændre holdning, hvis blå blok skal komme videre?

- Det er ikke sådan, at jeg har ændret holdning inden for de seneste ti minutter, siger Anders Samuelsen.

Han fastslog tidligere onsdag, at hvis De Konservative ikke giver sig, så må et valg rense luften. Og den holdning står han fast på:

- Jeg synes, det er klogt af Løkke at afprøve det her for at se, om det kan lade sig gøre. Og kan det ikke det, så må vi tage et folketingsvalg, siger Anders Samuelsen.

Spørgsmål: Er det klogt i en situation, hvor målingerne ikke er entydigt gode for Venstre og blå blok?

- Prøv at hør her, det hele handler ikke om målinger. Det handler også om principper, og hvordan vi arbejder sammen.

Spørgsmål: Og her er det værd at sætte foden ned?

- Hvis jeg var chef, så ville jeg beskytte mine medarbejdere. Ikke mindst de medarbejdere, som gør et godt stykke arbejde, og det har Eva Kjer Hansen gjort. Hun har ikke løjet, og hun har ikke manipuleret i mine øjne, siger Anders Samuelsen.

Ritzau ville gerne have spurgt til kritikken fra syv forskere, som under en høring på Christiansborg tirsdag kritiserede Eva Kjer Hansen for "vildledende" tal og "kreativ bogføring", men Anders Samuelsen havde ikke mere tid.

/ritzau/