Samuelsen vil have magt over V-regering

Liberal Alliance vil sikre lavere skatter og mere frihed, hvis Venstres formand Lars Løkke Rasmussen genvinder magten efter næste folketingsvalg og afløser Helle Thorning-Schmidt (S) som statsminister.

Det siger partileder Anders Samuelsen, før han lørdag indleder partiets landsmøde i Tivoli Hotel i København. Han advarer mod at gøre en Venstre-ledet regering afhængig af Dansk Folkeparti.

- Venstre og Dansk Folkeparti har ikke modet til at lave de reformer, der skal til. Det kommer til at minde meget om en SV-regering tilbage fra 70'erne. Måske oven i købet lidt værre. Venstre er bange for de utrygge vælgere, siger Anders Samuelsen.

- Dem får vi mange af for tiden. Skuffede socialdemokrater. Venstre vil miste en masse vælgere, hvis de begynder at tale om reformer efter et valg, mener han.

Liberal Alliance vil ikke have ministerposter i en borgerlig regering, men være støtteparti ligesom Dansk Folkeparti var under Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen.

- Det er meget vigtigt, at en kommende borgerlig regering bliver afhængig af Liberal Alliances stemmer. Hvis det ikke sker, rykker Danmark sig overhovedet ikke, så står det bomstille, siger Anders Samuelsen.

Liberal Alliance stiller fire hovedkrav til Lars Løkke Rasmussen: Lavere skat, mere vækst, mere frihed og en mere effektiv offentlig sektor. Partiet vil blandt andet sænke personskatten og selskabsskatten, påpeger partilederen.

/ritzau/

Dagens Gossip