San Francisco 49'ers slår sig sammen med Leeds United

Den engelske fodboldklub Leeds United, der normalt frister en tilværelse i den næstbedste række, har fredag annonceret et bemærkelsesværdig samarbejde med det traditionsrige amerikanske NFL-hold San Francisco 49'ers.

Leeds' ejere er opsatte på at lære af 49'ers' marketings- og forretningsteknikker, og repræsentanter fra NFL-holdet rejser snart til Leeds for at diskutere den tidligere Premier League-klubs indtjeningsmuligheder.

Den administrerende direktør i Leeds, David Haigh, beskriver over for klubbens hjemmeside samarbejdet som "et strategisk partnerskab".

- De har et verdenskendt brand, og vi vil diskutere alle aspekter af vores forretninger; marketing, billetsalg, merchandise og kommercielle muligheder, siger Haigh.

San Francisco 49'ers, der i den kommende sæson bytter sin nuværende hjemmebane, Candlestick Park, ud med et nybygget stadion i Santa Clara, er et de mest succesrige hold i NFL.

Holdet har vundet fem Super Bowl-titler, og stjerner som Joe Montana og Jerry Rice har trukket i den røde trøje.

Underdirektør i San Francisco 49'ers Paraag Marathe fortæller, at holdet ser frem til at indlede et samarbejde med den tidligere storklub.

- Vi glæder os til at dele vores bedste praksisser med Leeds United og give dem vores perspektiver på sportsindustrien.

- Det er en spændende mulighed for os at komme i kontakt med engelsk fodbold og lære af hinanden, siger Marathe

Leeds var et af de stærkeste hold i England i slutningen af 60'erne og starten af 70'erne, hvor de vandt ligaen to gange og kom til tops i FA Cuppen en enkelt gang.

Men klubben røg i 2004 ind i svære økonomiske problemer, og det resulterede i flere nedrykninger.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip