Sandberg får ikke erstatning for at sidde i fængsel

Det tidligere Bandidos- og Hells Angels medlem Brian Sandberg får alligevel ikke 103.000 kroner i erstatning, selv om han sad varetægtsfængslet to måneder længere end sin dom.

Det afgør Østre Landsret tirsdag, skriver Ekstra Bladet.

I Københavns Byret blev Sandberg ellers tilkendt den klækkelige erstatning, efter at han uberettiget sad varetægtsfængslet to måneder for længe. Han var varetægtsfængslet i to år og seks måneder, men endte med kun at få en dom på to år og fire måneder.

Varetægtsfængslingen skete i forbindelse med den såkaldte Store Rockersag fra 2012, hvor han blandt andet var tiltalt for drabsforsøg.

Brian Sandberg og hans advokat Michael Juul Eriksen ville have staten til at modregne de to sidste måneder bag tremmer, da han uafhængigt af rockersagen har en dom på to måneder for besiddelse af kokain, skriver Ekstra Bladet.

Københavns Byret gav Sandberg medhold i den sag, men den konklusion har Østre Landsret nu ændret. Og den afgørelse er Brian Sandbergs advokat, Michael Juul Eriksen, ikke tilfreds med.

- Vi mener, at byrettens afgørelse var den rigtige, så vi vil derfor prøve at få sagen for Højesteret, fortæller han til Ritzau.

Afgørelsen undrer Michael Juul Eriksen. En anden fik nemlig tilkendt 900.000 i erstatning af Østre Landsret i forbindelse med samme sag. Derfor forstår Michael Juul Eriksen ikke, at afgørelsen bliver en anden for Sandberg.

- Brian Sandberg udtalte sig ikke, da han var til grundlovsforhør, og derfor er argumentet, at han selv er skyld i, at han sad fængslet for længe. Der mener jeg så, at han var blevet fængslet uanset hvad.

- Ham, der fik erstatning talte heller ikke ved grundlovsforhøret, og han fik 900.000, siger han.

Oprindeligt skulle sagen have været afgjort i oktober 2015, men da flere domsmænd udeblev uden forklaring, blev sagen udskudt.

/ritzau/

Dagens Gossip