Sanders haler ind på Clinton med sejr i Kansas

Skrevet af admin

06/03/2016

Dagens topnyheder

Hillary Clinton har vundet den amerikanske delstat Louisiana ved Demokraternes primærvalg natten til søndag dansk tid.

Dermed er den samlede stilling mellem Demokraternes præsidentkandidater 2-1 til Bernie Sanders, der er blevet kåret til vinder i de mindre stater Nebraska og Kansas tidligere på natten.

Med sejren i Louisiana indhenter Hillary Clinton dog tabet af delegerede til Bernie Sanders.

Hillary Clinton fører således fortsat kampen om Demokraternes nominering komfortabelt.

- Tak Louisiana. Jeg er glad for, at vi sammen får tilføjet flere delegerede til vores kamp. Jeg er taknemmelig over for alle, der mødte op for at støtte os, skriver Hillary Clinton på Twitter.

Den tidligere udenrigsminister og førstedame havde inden uddelingen af delegerede fra afstemningerne natten til søndag samlet 1066 delegerede sammen, mens Bernie Sanders halser efter med 432.

Med Clintons sejr i Louisiana vil differencen mellem de to være stort set uændret. Louisiana uddeler i alt 56 delegerede, mens Nebraska og Kansas tilsammen står for 67.

Det er fortsat uvist, om det bliver Bernie Sanders eller Hillary Clinton, der vinder flest delegerede sammenlagt natten til søndag, da Kansas ikke har afsløret de præcise tal fra valget.

Nyhedsbureauet AP har ifølge avisen The Guardian dog regnet på fordelingen, og sammentællingen viser, at Bernie Sanders vil tage marginalt flere delegerede med sig fra de tre primærvalg lørdag.

Demokraterne kræver 2383 delegerede for at nominere en præsidentkandidat.

Det var ventet, at Clinton ville lukrere på sine mange støtter blandt minoriteter og tage en klar sejr i sydstaten Louisiana.

Til gengæld viste Bernie Sanders' Wall Street-kritiske budskab at sikre ham sejren i først Kansas og siden landbrug- og industridelstaten Nebraska.

/ritzau/