Sanders kræver delvis omtælling ved Kentucky-valg

Bernie Sanders kræver en gennemgang af valgresultaterne fra demokraternes nomineringsvalg i Kentucky, hvor der var næsten dødt løb mellem ham og Hillary Clinton.

Under 2000 stemmer skilte de to rivaler i Kentucky, hvor der ved valget blev afgivet i alt 454.573 stemmer.

Sanders kræver ikke en omtælling, men beder om, at valgstyret i delstaten undersøger de elektroniske stemmemaskiner og endnu engang gennemgår de stemmer, som var afgivet på forhånd.

En talsmand for Hillary Clintons valgkampagne siger, at de ikke har nogen indvendinger over for Sanders' anmodning.

Sanders og Clinton fik begge 27 delegerede med fra Kentucky, men det er endnu ikke afklaret, hvem der skal have den sidste delegerede i delstaten.

- Han er med helt til sidste stemme er talt op, og han kæmper om hver eneste af de delegerede, siger Sanders' talsmand, Michael Briggs.

Clinton har indtil nu sikret sig 1774 delegerede i nomineringsvalget, og hun støttes tilmed at 521 såkaldte superdelegerede, som har frihed til at ombestemme sig ved partikonventet i juli.

Sanders har sikret sig støtte fra 1482 delegerede og 41 superdelegerede. Det er nødvendigt med 2383 delegerede for at vinde demokraternes nominering til præsidentposten.

Nomineringsvalget i Kentucky i sidste uge fandt sted sammen med et nomineringsvalg i Oregon, som blev vundet af Sanders.

- Vi vil vinde Washington. Vi har lige vundet Oregon, og vi vil vinde Californien. Jeg er begyndt at kunne lide vestkysten, sagde Sanders efter valget i Kentucky og Oregon.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip