Sanders: Superdelegerede bør genoverveje Clinton-støtte

Skrevet af admin

28/03/2016

Dagens topnyheder

Bernie Sanders skærper igen tonen over for Hillary Clinton og går nu tilsyneladende på jagt efter de superdelegerede, der kan vise sig at blive afgørende i Demokraternes valg af præsidentkandidat.

- En lang række af de superdelegerede bliver måske nødt til at genoverveje deres støtte til Hillary Clinton. Det er os, der har momentum, siger Bernie Sanders i et interview med U.S. Broadcasters ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De superdelegerede kan stemme på den kandidat, de personligt har størst tiltro til. De udgør 15 procent af det samlede antal delegerede til Demokraternes partikonvent, hvor partiet vælger sin præsidentkandidat.

Bernie Sanders peger under interviewet på, at meningsmålinger giver ham bedre chancer for at vinde præsidentposten mod Republikanerne end Hillary Clinton.

Senatoren fra Vermont nævner dog også Hillary Clintons pengebagmænd som årsag til, at de superdelegerede bør pege på ham i stedet for den tidligere førstedame.

- Det er utilstedeligt, at Clinton fortsat går til rigmænd for at finansiere sin kampagne, siger Sanders og hentyder til en støttebegivenhed for Clinton i april, hvor skuespilleren George Clooney er vært, og de dyreste billetter koster to millioner danske kroner.

- Vores indsamlinger koster 15 dollar eller 50 dollar for, at folk kan komme ind. Det er ikke en kritik af Clooney. Det er en kritik af et korrupt finansielt system, siger Sanders.

De superdelegerede består af folk fra Demokraternes partitop, senatorer, kongresmedlemmer og guvernører.

Ifølge RealClearPolitics.com har Clinton 1712 delegerede mod Sanders' 1004, hvis man medtæller superdelegerede. Her har Clinton nemlig 469 superdelegerede mod Sanders' 29.

Det betyder, at Sanders skal vinde to tredjedele af de resterende delegerede for at blive nomineret. Det er usandsynligt, da Demokraterne fordeler delegerede proportionelt i alle stater.

Selv om Clinton taber resten af staterne, vil hun således tage delegerede med sig videre.

Det kræver 2382 delegerede at blive Demokraternes kandidat.

/ritzau/