Sanders vil nu samarbejde med Clinton om at slå Trump

Republikaneren Donald Trump vil være "en katastrofe" på præsidentposten i USA, siger Bernie Sanders efter et timelangt møde med præsident Barack Obama i Det Hvide Hus torsdag.

Den demokratiske senator vil inden for nær fremtid mødes med sin modstander i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clinton.

- Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt, og jeg vil arbejde så hårdt, jeg kan, for at sikre, at Donald Trump ikke bliver præsident i USA, siger Bernie Sanders på et pressemøde udenfor Det Hvide Hus.

- For mig er det utroligt, at Republikanerne har en kandidat, der har sat fanatisme og fornærmelser i centrum for sit kandidatur, tilføjer han.

Sanders afviser at kaste håndklædet i ringen og trække sig fra kapløbet om at blive Demokraternes præsidentkandidat, selvom Clinton nu har opnået det nødvendige antal delegerede og dermed de facto har vundet sit partis nominering.

- Jeg glæder mig til at mødes med hende i nær fremtid for at se, hvordan vi kan arbejde sammen om at slå Donald Trump og om at skabe en regering, der repræsenterer os alle og ikke kun den ene procent, siger Sanders med henvisning til USA's rigeste.

Senatoren fra Vermont fastholder, at han vil kæmpe videre til det sidste primærvalg i den amerikanske hovedstad, Washington, tirsdag.

Han har dermed heller ikke - endnu - givet Clinton sin støtte, sådan som Obama har opfordret til.

Tidligere har hans stab meddelt, at han vil fortsætte helt frem til det demokratiske partikonvent i juli, hvor partiets præsidentkandidat formelt vælges.

Torsdag eftermiddag amerikansk tid mødes Sanders med Senatets mindretalsleder, demokraten Harry Reid.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip