Sanger nægter at være tilfreds efter kæmpehit

Skrevet af admin

27/06/2015

Mest læste i dag

Med over 225 millioner afspilninger på YouTube storhittede irske Hozier med det borgerlige navn Andrew Hozier-Byrne sidste år med nummeret "Take Me To Church".

Nu kan den 25-årige sanger mærke, at presset på ham for at lave endnu et hit er stort. Det fortæller han i forbindelse med sin optræden på festivalen Tinderbox, der afholdes i Odense.

- Jeg havde aldrig forventet, at "Take Me To Church" blev så succesfuld, og det kom helt bag på mig. Jeg føler mig beæret over det og heldig, men jeg vil ikke blive revet med af det, siger Andrew Hozier-Byrne til Ritzau Fokus og tilføjer, at det på nogle måder lægger pres på ham, at nummeret blev så stort et hit, som det gjorde.

Han har dog en klar strategi for, hvordan han tackler presset.

- Jeg prøver ikke at tænke for meget over det, fordi jeg er nødt til at lave den slags musik, som jeg føler, at jeg skal lave, siger han og forklarer, at hans mål aldrig har været at lave hits, men derimod musik som er reflekterende og relevant. 

Men det er ikke kun omverdenen, som har store forventninger til den irske singer-songwriter. Det nytter nemlig ikke noget at sidde og svælge i sin egen succes, forklarer han.

- Jeg vil ikke sidde og klappe mig selv på skulderen og være tilfreds. Der er meget mere arbejde, der skal gøres, siger Andrew Hozier-Byrne og tilføjer:

- Jeg hader at være pessimistisk, men et af mine mål er, at man ikke skal være alt for glad for, hvad man har opnået, siger han. 

Andrew Hozier-Byrne turnerer i øjeblikket rundt med sit første album. Fredag lagde han vejen forbi den fynske festival Tinderbox.

/ritzau/FOKUS