Sangeren Cliff Richard sagsøger medie efter ransagning

Skrevet af admin

10/07/2016

Dagens topnyheder

Den 75-årige Sir Cliff Richard vil sagsøge BBC og det britiske politi, fordi en ransagning i hans hjem blev transmitteret på TV.

For en måned siden besluttede den britiske anklagemyndighed, at der ikke var beviser nok til at rejse sigtelse mod sangeren.

Han blev beskyldt for at være involveret i et overgreb for over 20 år siden mod en dengang 16-årig dreng.

Tilbage i august 2014 blev sangerens hjem ransaget i forbindelse med sagen, mens han var på ferie.

Ransagningen blev filmet af tv-stationen BBC, der havde fået et varsel. Det førte til kritik, hvor parlamentarikere beskrev samarbejdet mellem politiet og BBC som "udueligt" og skyld i "uoprettelig skade" for sangerens omdømme.

Cliff Richard selv siger også i en udtagelse, at hans liv og ry har lidt skade efter sagen mod ham.

- Mit liv blev vendt op og ned og mit ry, over hele verden, har lidt uhelbredelig skade. Jeg ønsker ikke, at det samme sker for andre, om de er offentlige personer eller ej, siger han.

I udtalelsen kommer han også ind på ransagningen, der blev filmet, og hvor han blev nævnt med navn, selv om han ikke var sigtet i sagen.

- Jeg mener, at privatlivet bør respekteres, og at politiets retningslinjer er her for at blive efterfulgt.

- Det betyder, at med undtagelse af exceptionelle tilfælde skal folk aldrig nævnes med navn, inden de er sigtet. Som alle har accepteret, var der ikke sådanne "særlige omstændigheder" i min sag, siger han.

Tilbage i 2014 blev BBC tippet om ransagningen i Cliff Richard's hjem og filmede fra en helikopter, da politiet trængte ind i sangerens hjem.

BBC har senere undskyldt over for sangeren, men har også stået ved deres beslutning om at rapportere om ransagningen.

Politiet i South Yorkshire har også undskyldt til sangeren.

/ritzau/AFP