Sangeren Lou Reed er død

Lou Reed, der var en stærkt indflydelsesrig sangskriver og guitarist igennem næsten 50 år, døde søndag, skriver musikmagasinet Rolling Stone på dets hjemmeside.

- Det er desværre sandt, bekræfter Reeds literære agent, Andrew Wylie, til The New York Times, som tilføjer, at Reed døde på Long Island.

Lou Reed blev 71 år.

- Han var så stor en kunstner, som det er muligt at være, siger Wylie, som mener, at dødsårsagen skyldtes en leversygdom.

- Han døde fredeligt med sine nærmeste ved sin side, siger lægen Charles Miller, som foretog en levertransplantation i maj i år.

Reed var i Ohio tidligere i denne uge for at blive behandlet i Cleveland, hvor han var blevet opereret.

På online medier er Reeds minde blevet hyldet, siden hans død blev offentliggjort søndag.

Lou Reeds kone, Lauri Anderson, erklærede rocklegenden for døende tidligere i år på grund af en leversygdom.

Men den tidligere frontfigur i Velvet Underground erklærede efter levertransplantation, at han var "en triumf for moderne medicin, fysik og kemi".

Reed, der indspillede plader så godt som uafbrudt siden 1965, boede hele sit liv i New York City, hvor han blandt andet var optaget af seksuelle minoriteter og narkomani i storbyens avantgardemiljøer.

Popkunstneren Andy Warhol havde afgørende betydning for den første del af Reeds karriere med The Velvet Underground.

The Velvet Underground udgav i 1967 debutalbummet The Velvet Underground & Nico. Det vakte ikke umiddelbart særlig opsigt, men albummet har opnået status som et af de mest skelsættende og indflydelsesrige album i rockhistorien.

Lou Reed, der blev født i Brooklyn i 1942, gik efter Velvet Underground videre med sin karriere og udgav i 1972 albummet Transformer med sange som "Walk on the wild side", "Perfect day" og "Satellite of love", produceret af David Bowie.

I 2011 udgav Reed albummet "Lulu" med Metallica.

/ritzau/

Dagens Gossip