Sangerinde undskylder hadefuld fedmekommentar

Skrevet af admin

09/07/2015

Dagens topnyheder

- Jeg hader USA. Jeg hader amerikanere.

Sådan lød det fra sangerinden Ariana Grande om sine omkring 321 millioner landsmænd.

Kommentaren blev sagt, da hun stod privat med en ven i en doughnut-butik, men nogen filmede den 22-årige musikstjerne og lækkede optagelsen, og derfor må Grande nu ud med en 'grande' undskyldning.

- Jeg er ekstremt stolt over at være amerikaner, og jeg har altid gjort det klart, at jeg elsker mit land, siger sangerinden med de italienske rødder i en offentlig undskyldning, som blandt andet musikmagasinet Billboard bringer.

- Det, jeg sagde i et privat øjeblik til min ven i en doughnut-butik, er taget ud af kontekst, og jeg er ked af mit ordvalg, siger sangerinden og uddyber:

- Som fortaler for at spise sundt er mad meget vigtig for mig, og nogle gange bliver jeg frustreret over, hvor frit vi amerikanere spiser uden at tænke over, hvilke konsekvenser det har for vores sundhed og på samfundet som helhed.

- Det faktum, at USA har det højeste antal af overvægtige børn, frustrerer mig. Vi er nødt til at gøre mere for at uddanne os selv og vores børn i farerne ved overspisning og den gift, vi putter i vores kroppe, lyder det fra Grande.

- Men jeg burde have vidst bedre i forhold til at udtrykke mig, og med mit nye ansvar som offentlig person vil jeg stræbe efter at blive bedre til det, siger sangerinden og understreger:

- Lad mig endnu en gang undskylde, hvis jeg har fornærmet nogen med mit ringe ordvalg.

Ariana Grande brød igennem som musical-sangerinde på Broadway og har siden nået stjernestatus med sin lynkarriere, sit succesfulde debutalbum og megahittet "Bang, Bang" med Jessie J og Nicki Minaj. Ud over at indtage hitlisterne har den unge sangerinde også gang i skuespilkarrieren.

/ritzau/FOKUS