Sara Slott bliver sorteper: Fjerdeplads i VM-finale

26/08/2015

Sara Slott Petersen endte som nummer fire i 400 meter hæk ved atletik-VM i Beijing. Dermed vandt hækkeløberen ikke den første danske VM-medalje siden Wilson Kipketers VM-guld i 1999.

Sara Slott fik i onsdagens finale en dårlig start på bane fire og lå et godt stykke efter de bedste efter 100 meter, og det nåede danskeren ikke at indhente trods en fin slutspurt.

Den regerende verdensmester, Zuzana Hejnova, vandt guldet i suveræn stil foran amerikanerne Shamier Little og Cassandra Tate.

Hejnova blev noteret for den hurtigste tid i år, da tjekken kom ind over målstregen i tiden 53,50 sekunder.

Sara Slott blev noteret for tiden 54,20 sekunder. Den 28-årige aarhusianer var 18 hundreddele af et sekund fra bronzevinderen Tate.

Dermed formåede Sara Slott ikke at vinde den femte danske atletikmedalje i VM-historien udendørs.

Den seneste danske VM-medalje kom i 1999, da Wilson Kipketer vandt guld på 800 meter for tredje gang i træk.

Sara Slott missede med fjerdepladsen også at blive den blot anden danske kvinde, der vinder en medalje ved VM i atletik.

Længdespringeren Renata Pytelewska-Nielsen er fortsat den eneste danske kvinde, som har vundet en medalje, da hun i 1993 vandt VM-bronze i længdespring.

Resultatet i finalen var skuffende for Sara Slott, som i mandags kvalificerede sig til finalen i den tredjehurtigste tid efter Hejnova og Tate.

Slott har i de seneste måneder forbedret sig markant i sin disciplin. Det kulminerede, da hun i begyndelsen af juli satte nordisk rekord i tiden 53,99 sekunder.

For snart to år siden blev hun mor til en søn. Alligevel har hun været i stand til at fortsætte karrieren på topplan.