Sara Slott stryger suverænt i EM-finalen

09/07/2016

Hækkeløberen Sara Slott Petersen er for første gang i karrieren klar til EM-finalen, efter at hun lørdag aften vandt sit semifinaleheat i suveræn stil.

Den danske løber blev noteret for tiden 55,79 sekunder og så ud til at have mere at give af, da hun med et pænt forspring løb over målstregen efter de 400 meters hækkeløb på Det Olympiske Stadion i Amsterdam.

Dermed lykkedes det altså i fjerde forsøg for Aarhus 1900-løberen at nå frem til en EM-finale.

- Selvfølgelig er det altid et frygteligt pres at komme igennem de her runder, når man er seedet til finalen. Men jeg følte også, at jeg kunne gøre det. Jeg skulle koncentrere mig lidt mere i dag, og det lykkedes, siger Sara Slott Petersen ifølge Dansk Atletik Forbund (DAF).

I debuten i Barcelona 2010 blev hun slået ud i det indledende heat, og to år efter nåede hun ikke videre fra semifinalen. Ved seneste EM - i 2014 - var det en tyvstart i semifinalen, der ødelagde muligheden for en plads i finalen.

Kort efter Sara Slotts flotte løb, gjorde den anden danske deltager i disciplinen, Stina Troest, det til en perfekt aften for dansk atletik.

Stina Troest førte sit heat med 60 meter til mål, men blev overhalet af to konkurrenter på opløbsstrækningen.

Hendes tid på 56,03 sekunder var dog så god, at hun blev den bedste treer i de tre semifinaleheats. Hun går dermed i finalen med syvendebedste tid. Tiden er desuden personlig rekord.

Sara Slott Petersen ser schweiziske Léa Sprunger som sin værste konkurrent i søndagens finale. Men danskeren erkender, at hun selv er favorit.

- Jeg må være favorit i morgen. Jeg synes, jeg var den, der løb med mest overskud i dag.

- Min værste konkurrent er Léa Sprunger, for hvis hun får det til at passe, så kan hun være svær at konkurrere mod. Det er hende, jeg skal holde mest øje med, siger Sara Slott.

Finalen bliver løbet søndag klokken 17.05.