Sara Slott vinder historisk EM-guld

10/07/2016

Dansk atletik har for første gang nogensinde fået en kvindelig europamester, efter at Sara Slott Petersen vandt EM-finalen i 400 meter hækkeløb på Det Olympiske Stadion i Amsterdam.

Sara Slott Petersen løb i mål i tiden 55,12 sekunder, hvilket var omkring to tiendedele af et sekund hurtigere end den nærmeste forfølger, Joanna Linkiewicz fra Polen.

Danskeren, der selv havde betegnet sig som favorit på forhånd, lagde godt ud, og da løberne nåede ud af sidste sving, var hun forrest i feltet.

På de sidste 100 meter så Linkiewicz en overgang ud til at gøre det spændende, men Sara Slott Petersen havde kræfter til at afvise polakken og skabe yderligere afstand til allersidst.

Det er samtidig første gang i 47 år, at en kvindelig dansk atletikudøver vinder en EM-medalje. Sidst det skete, var i Athen i 1969, da Annelise Damm Olesen løb sig til sølv på 800 meteren.

Den anden danske deltager i finalen i 400 meter hækkeløb, Stina Troest, sluttede på syvendepladsen.

I alt er det EM-historiens fjerde danske guldmedalje. De tre første blev vundet af Niels Holst Sørensen, Jesper Tørring og Wilson Kipketer, og nu træder Sara Slott Petersen altså ind i det eksklusive selskab af europamestre som den første kvinde.