Sarah Palin støtter Donald Trump i præsidentkampen

Skrevet af admin

20/01/2016

Dagens topnyheder

Sarah Palin, der i 2008 blev Republikanernes bud på en vicepræsident og selv har flirtet med den øverste post i Det Hvide Hus, har besluttet sig for, hvem der ifølge hende skal repræsentere partiet i næste års præsidentvalgkamp i USA.

Hun peger på Donald Trump.

Dermed får Trump, der er gået fra at være kendt for sin medvirken i reality-tv til at være politiker, støtte til sin kampagne fra Palin, der omvendt er gået fra at være bedst kendt som politiker til nu at gøre sig i reality-tv - som nyhedsbureauet Reuters formulerer det.

Trump og Palins stil minder da også på mange måder om hinanden. De er begge kendt for klar tale, hvor man ikke nødvendigvis tænker på politisk korrekthed. Samtidig har de også begge undgået at formulere deres politik ned til mindste detalje ifølge Reuters.

- Jeg er stolt af at støtte Donald J. Trump i kampen om at blive præsident i USA, siger Sarah Palin i en besked, som er blevet distribueret af Trumps kampagnefolk.

Det var ventet, at Palin ville støtte Trump.

Den officielle udmelding kommer mindre end to uger før, primærvalgene begynder i delstaten Iowa. Det er ved disse valg, at Demokraterne og Republikanerne finder deres endelige bud på en præsident.

Amerikanske medier skriver, at de første billeder af Trump og Palin ved siden af hinanden i Iowa allerede vil blive taget tirsdag lokal tid.

Milliardæren Trump er "meget beæret" over støtten.

- Hun er en ven og en person af høj kvalitet, som jeg har stor respekt for. Jeg er stolt af at have hendes støtte, lyder det fra Trump ifølge nyhedsbureauet AFP.

Mens Trump, der fører i de nationale meningsmålinger, er glad, er stemningen nok mindre god hos den nærmeste rival hos Republikanerne, Ted Cruz. Inden tirsdagens støtteerklæring fra Palin nåede han dog at takke hende på Twitter.

- Uden hendes støtte ville jeg ikke være i Senatet. Ligegyldigt, hvad hun gør i 2016, vil jeg altid være en stor fan, skrev Cruz på det sociale medie.

/ritzau/