Sareen: DF's frygt er uforståelig

Den nye integrationsminister, Manu Sareen (R), forstår ikke, hvorfor Dansk Folkeparti frygter ham som førstemand for den danske integrationspolitik.

- Jeg har prøvet at gennemskue, hvordan det kan være farligt, men jeg er ikke rigtig kommet frem til et svar, siger Manu Sareen.

Det er blandt andre den tidligere formand for DF, Pia Kjærsgaard, som har luftet sin skepsis over, at det nu bliver en radikal minister, der skal udstikke linjerne.

"Ladeporten for indvandring kommer til at stå endnu mere åben. Radikal nedskæringspolitik over for ældre og svage, men flere penge og privilegier for folk fra en anden verdensdel", skrev hun søndag på sin Facebook.

Også partiets udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen er betænkelig.

- Det kan næsten kun gå fra slemt til værre, så på vegne af alle de danskere, der er bekymret for udviklingen på integrationsområdet, er jeg ikke specielt tilfreds, udtaler han i en mail til DR.

Men den nye minister kunne efter overdragelsen fra Annette Vilhelmsen (SF) berolige kritikerne:

- Det er jo ikke sådan, at det hele ændrer sig fra det ene øjeblik til det næste. Vi har en masse udfordringer, og de skal adresseres. Længere er den ikke, og det vil jeg selvfølgelig lægge mig i selen for, siger han.

Han ønsker ikke at give nogle konkrete svar på, hvilke udfordringer han har øje på, men siger, at integration rækker ind over mange andre ministerier end hans eget.

- Integration handler jo også om beskæftigelse og boligområder. Integrationen forgrener sig til mange, og derfor er det ikke et område, som jeg skal arbejde med alene, siger Manu Sareen.

/ritzau/

Dagens Gossip