Sareen om partiskift: Radikale føltes forkert

Skrevet af admin

20/03/2016

Dagens topnyheder

Det har ikke været en nem beslutning for den tidligere radikale minister Manu Sareen at skifte sit gamle parti ud med Uffe Elbæks Alternativet.

Når han alligevel har truffet det valg, skyldes det en lyst til at bryde gamle konventioner og finde nye måder at gøre tingene på, forklarer han i en mail, hvor han også beskriver, hvordan han havde det efter folketingsvalget i juni, hvor han ikke blev valgt ind.

- Jeg var træt, og træt af politik og af hvordan den politiske debat til tider kan være urimelig hård og meget lidt konstruktiv. Manden frem for bolden, problemer frem for løsninger, konflikt frem for samarbejde. Den slags, skriver Manu Sareen.

I februar blev Manu Sareen alligevel opstillet som radikal folketingskandidat på Nørrebro.

- Men efter opstillingen kunne jeg mærke, at det føltes forkert. Jeg skulle ikke stille op for mit gamle parti igen, jeg skulle noget andet. Det var en svær erkendelse, der har været undervejs noget tid, men det var ikke til at tage fejl af.

- Siden valget har jeg mærket et stigende ønske om at, bryde gamle konventioner, finde kreative løsninger og nye måder at gøre tingene på. Og hver gang jeg gik i disse overvejelser, sneg Alternativet sig ind på lystavlen, som et naturligt… ja, alternativ.

- Derfor melder jeg mig nu ind i Alternativet. Jeg er klar og fuld af kampgejst – uanset om jeg ender med at komme tilbage til Folketinget eller ej, skriver Sareen i mailen, der afsluttes med et "kh Manu".

Ud over at være tidligere minister for børn, integration, ligestilling og sociale forhold har Manu Sareen også siddet i Borgerrepræsentationen i København. Derudover er han kendt som forfatter til blandt andet børnebøgerne om Iqbal Farooq.

/ritzau/