Sareen: Vilhelmsen er blevet behandlet uværdigt

Danmarks nye socialminister, Manu Sareen (R), kommer med en skarp kritik af den behandling, som, han mener, Annette Vilhelmsen (SF) har været udsat for.

Den afgående SF formand har været under et hårdt pres fra både politikere og medier i forbindelse med SF's exit og sagen om millionen, som hun på direkte tv lovede til projektet Stemmer på kanten.

Og behandlingen er Annette Vilhelmsen har været over stregen, lyder det fra Manu Sareen:

- Det har ikke været rart at se på. Nogle gange glemmer man, at det er et menneske, man omtaler på den værst tænkelige måde, siger Manu Sareen.

Han holdt mandag tale for Annette Vilhelmsen, da han overtog ministeriet for børn, ligestilling, integration og sociale forhold.

Af talen fremgik det, at Manu Sareen og Annette Vilhelmsen på tværs af deres partiskel flere gange har talt sammen om tilværelsen som politiker, hvad der driver dem til at være i politik, og de udfordringer man møder som politiker.

- Når man er et offentligt menneske og bliver rullet ud, som både du og andre også er blevet, så har vi talt om, at der går noget i stykker hos os som mennesker.

- Jeg begriber ikke, at man på den ene side kan være et sted, hvor vi skal behandle alle udsatte ordentligt, og så samtidig have mennesker herinde som vi omtaler på værst tænkelige måde, siger Manu Sareen.

SF's folketingsgruppe var onsdag aften igennem at voldsomt opgør omkring det delvise salg af Dong til Goldman Sachs og partiets fortsatte deltagelse i regeringen. Ifølge flere medier råbte SF'erne højt af hinanden i mødelokalet i DGI-byen.

Efterfølgende har flere SF'ere i medierne deltaget i et opgør om ansvaret for, at SF ikke længere er i regering. Annette Vilhelmsen gjorde det dog mandag klart, at hun selv traf beslutningen og ikke ønsker at deltage i et offentligt skænderi.

- Til trods for den behandling, du har fået, som jeg har været ked af at være vidne til, så har du haft overskud til at sende mig en sms og spørge, hvordan jeg har det. Det har gjort stort indtryk på mig, siger Manu Sareen.

/ritzau/

Dagens Gossip