SAS-aktien leverer største fald i fredagens aktiehandel

SAS-aktien faldt fredag med 11,2 procent efter et svagt regnskab. Det er dagens største fald blandt samtlige aktier på fondsbørsen i København.

Allerede kort efter børsåbningen dykkede SAS-aktien med 9,5 procent til 16,20 kroner. Og nedturen fortsatte altså, indtil børsen lukkede klokken 17.

Her landede flyselskabets aktier i kurs 15,90 kroner per aktie.

SAS kunne tidligere fredag præsentere et skuffende regnskab, selv om selskabet har været begunstiget af lave brændstofpriser. Både omsætningen og overskuddet dykkede markant i andet kvartal af regnskabsåret 2015/2016.

SAS kom ud af andet kvartal med et resultat før skat på 127 millioner svenske kroner.

Det er væsentligt lavere end samme periode sidste år, hvor resultatet før skat lød på 355 millioner svenske kroner.

Samlet lyder bundlinjen efter første halvår på minus 182 millioner svenske kroner i SAS.

Flyselskabets regnskab er bestemt ikke optimalt, konstaterer aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

- Jeg har svært ved at sætte andre ord end skuffende på det her regnskab. SAS har haft store besparelser på brændstof, men alligevel kan selskabet ikke tjene flere penge, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Ifølge topchef i SAS Rickard Gustafson er flyselskabets regnskab især skæmmet af pres på billetpriserne, vedligeholdelse og negativ valutaeffekt.

Topchefen påpeger, at SAS desuden rammes hårdt af, at selskabets gamle kernekunder - de forretningsrejsende - bliver færre.

- Markedsudviklingen med en vækst frem for alt inden for fritidssegmentet og en dalende vilje til at betale blandt kunderne udhuler lønsomheden i industrien, siger Rickard Gustafson.

SAS stod vel at mærke for det største kurssmæk fredag på fondsbørsen i København, men det har generelt været en træg dag for aktiehandlen.

Der var således også røde tal over hele linjen hos eliteselskaberne i C20-indekset.

/ritzau/

Dagens Gossip