SAS: Endnu ingen aflysninger fredag til USA

SAS har ikke aflyst fly til USA, selvom både Chicago og New York er ramt af en voldsom snestorm.

Det oplyser pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen, til Ritzau.

- Vi har tre afgange fra Skandinavien i dag (fredag, red.) til USA. Og indtil videre kan vi godt opretholde flyvningerne, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

SAS flyver fra København ved middagstid et direkte fly til New York, og fredag eftermiddag flyver et SAS-fly direkte til Chicago. SAS har en afgang fredag fra Oslo til New York før frokost.

Ifølge hjemmesiden FligtAware, der overvåger flytrafikken, er 1807 flyafgange aflyst, mens 4536 afgange er blevet forsinket. Og det ser værst ud i Chicagos internationale lufthavn samt Newark Liberty International Airport i New Jersey.

- De respektive lufthavne i Chicago og New York, som vi flyver til, siger, at vi godt kan opretholde trafikken, som det ser ud nu, lyder det fra pressechefen.

- Men der kan selvfølgelig komme ændringer, hvis vejret ændrer sig voldsomt, og det har indvirkning på trafikken, siger hun.

Det er en kraftig snestorm, der har ramt den nordøstlige del af USA, og som lammer en del af flytrafikken. Vintervejret ventes at blive endnu værre i løbet af natten til fredag lokal tid.

Og fra SAS lyder rådet:

- Man skal selvfølgelig holde lidt øje med sin afgang, så man kan se, om der kommer ændringer, forsinkelser eller eventuelle aflysninger, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Mens vi har en grøn vinter i Danmark, viser vintervejret tænder på den anden side af Atlanten.

Og meteorologerne forventer, at temperaturerne i delstaten New York i løbet af det kommende døgn falder til minus 12 grader, mens der kan falde op til 25 centimeter sne.

/ritzau/

Dagens Gossip