SAS fik 1,8 millioner flere passagerer i 2014

Skrevet af admin

12/01/2015

Dagens topnyheder

Luftfartsselskabet SAS fløj med flere passagerer i det forgange år sammenlignet med året før. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

- I kalenderåret 2014 rejste 28,6 millioner passagerer med SAS. Det er en stigning på 1,8 millioner i forhold til 2013, siger SAS' topchef, Rickard Gustafson, i meddelelsen.

Blandt årsagerne til den positive udvikling nævner Rickard Gustafson, at SAS nu flyver til flere destinationer og har flere afgange end noget andet skandinavisk luftfartsselskab.

- Vi styrker vores konkurrencekraft gennem både øget effektivitet og fortsatte forbedringer af vores produkter, lyder det fra topchefen.

Ses der isoleret på årets sidste måned, har der også været en passagerstigning.

I december fløj der således 1,9 millioner passagerer med SAS - svarende til en stigning på 7,1 procent i forhold til samme måned året før.

I det store hele overrasker SAS' trafiktal for december også til den positive side, vurderer senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank over for Ritzau Finans.

Han mener, at situationen i selskabet ser bedre ud, end den har gjort længe.

- Det er godt nok ikke meget, at SAS vokser samlet, men det her er positivt, siger Jacob Pedersen.

I december havde SAS en stigning i passagertrafikken målt på antal fløjne passagerkilometer på 4,9 procent i forhold til samme måned i 2013. I november steg passagertrafikken med 3,7 procent.

Set med SAS-briller er de seneste trafiktal også positive, da selskabet kan glæde sig over ikke at sakke bagud i forhold til konkurrenterne, lyder det fra Jacob Pedersen.

- I de næste måneder og nok også kvartaler vil yieldmiljøet vise gode takter. I forhold til konkurrenterne ser det egentlig okay ud. Hvis man kigger rundt i Europa, er det ikke mange, der kan levere stigende yield, som SAS gør her, siger han.

Yield'en dækker over, hvor meget SAS tjener for hver kilometer, som passagererne tilbagelægger i selskabets fly. Den steg i november med 1,5 procent og ventes i december også at være positiv.

Yield'en udregnes altid en måned efter de øvrige tal.

/ritzau/