SAS klar til at fyre ansatte der ikke møder på arbejde

SAS' kabinepersonale skal inden mandag kl. 12 meddele om de møder på arbejde. Møder de ikke på arbejde, så må de fratræde, oplyser SAS.

Det er SAS' driftschef, Flemming Jensen, der søndag aften over for TV 2 News nævner den præcise tidsfrist for kabinepersonalet.

I en meddelelse på sin hjemmeside skriver SAS, at den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse har negative samfundsmæssige og økonomiske konsekvenser.

- Derfor er det nu nødvendigt, at SAS som ansvarlig virksomhed tager yderligere skridt for at kunne normalisere vores drift for vores kunders og medarbejderes skyld.

- Helt konkret betyder det, at hver enkelt kabinemedarbejder inden for en angiven tidsfrist skal meddele SAS, om man møder op på arbejde, og såfremt det ikke sker, vil det være at betragte som om, de pågældende medarbejdere har bragt deres ansættelsesforhold til ophør, skriver flyselskabet i meddelelsen.

Arbejdsretten har tidligere søndag påbudt SAS' medarbejdere at gå tilbage i arbejde. Arbejdsrettens afgørelse er ikke blevet fulgt, skriver SAS og nævner, at de sædvanlige, arbejdsretslige virkemidler derfor er udtømt.

- Der er nu tale om en helt uacceptabel og uholdbar situation, og SAS er derfor nødt til at gribe til ekstraordinære midler.

- SAS har igen og igen beklaget over for kunderne, som er direkte påvirkede af konflikten, til stor gene. Vi forventer, at dette nye tiltag betyder, at vi gradvist kan komme tilbage i normal drift, lyder det fra flyselskabet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip