SAS og 3F slipper for retssag mod Ryanair

Der bliver alligevel ingen civil retssag mellem det irske lavprisselskab Ryanair på den ene side og SAS og 3F på den anden, skriver branchemediet standby.dk.

Det irske lavprisflyselskab har opgivet sin anke til Østre Landsret mod SAS Ground Handling og 3F, efter at flere medlemmer fra 3F i marts forsinkede den første afgang i Københavns Lufthavn fra Ryanair i nogle timer.

Det siger formanden for 3F i Kastrup, Henrik Bay-Clausen, til standby.dk.

- Det er rigtigt, at 3F's advokat netop har meddelt, at Ryanair har oplyst, at de hæver kæremålet, som det vist hedder på nudansk, til landsretten, siger han og tilføjer, at Ryanair dermed har erkendt, at man næppe kunne vinde i landsretten.

- Ryanairs retslige nederlag i Danmark er nu definitivt - og 3F kan med resten af fagbevægelsen glæde sig over det danske retssystem, siger Henrik Bay-Clausen.

Han uddyber til Ritzau, at Ryanairs sag mod SAS Ground Handling og 3F dog fortsætter i Arbejdsretten, hvor der formentligt skal holdes et møde efter sommerferien.

Efter forsinkelsen i marts valgte Ryanair at stævne SAS Ground Handling og 3F, fordi det irske selskab mente, at SAS Ground Handling ikke havde "styr" på sine medarbejdere.

Københavns Byret afviste dog at behandle sagen og henviste den til Arbejdsretten.

Den kendelse fik Ryanair til at bebude anke til landsretten, men lavprisselskabet har altså nu opgivet sagen. Ryanair afviser at kommentere sagen over for Ritzau.

Sagen er kørt sideløbende med hovedsagen om den danske fagbevægelses ret til at indlede en konflikt mod det irske lavprisselskab, som nægter at forhandle dansk overenskomst.

Den sag endte med et nederlag i Arbejdsretten til Ryanair, der som konsekvens valgte at lukke selskabets baser i Billund og København. Arbejdsrettens afgørelse kan ikke ankes.

/ritzau/

Dagens Gossip