SAS om aflysninger: Driften bliver normal over sommeren

Skrevet af admin

22/01/2016

Dagens topnyheder

De flere hundrede aflyste flyafgange hos luftfartsselskabet SAS over de kommende måneder skyldes en fejlvurdering af den stærke ekspansion i forbindelse med overtagelsen af datterselskabet Cimber.

Det siger SAS' driftsdirektør, Lars Sandahl Sørensen, i et interview med branchemediet Stand By, efter det er kommet frem, at SAS blive nødt til at aflyse 766 afgange fra begyndelsen af februar og frem til midten af maj. Årsagen er mangel på trænede piloter.

- Det lyder så drastisk med de store tal, men det er dog klart under en enkelt procent af vores trafik, der berøres. Vi skal hen over sommeren, før vi har nået det optimale, siger han til Stand By.

Lars Sandahl Sørensen erkender, at SAS "kunne have gjort det bedre". Men han mener ikke, det giver mening at forsøge at placere ansvaret hos enten SAS eller Cimber.

- Når man har mere end 400 piloter på vej gennem systemet, kan der ske fejlvurderinger. Men der er ét sted, hvor vi aldrig accepterer fejl. Det er, når det gælder sikkerhed. Derfor ændres der intet på krav til uddannelse og prøveforløb, siger han.

Aflysningerne kommer ifølge et andet branchemedie, check-in.dk, til at ramme omkring 10.000 passagerer, der allerede har booket billet.

SAS gør alt for at hjælpe passagerne til færrest mulige gener, siger Lars Sandahl Sørensen til Stand By.

SAS mangler uddannede piloter til 12 jetfly i Cimber, fordi der mangler godkendte instruktører til den pågældende flytype.

Aflysningerne rammer primært de nordeuropæiske ruter, hvor det især er weekendafgange samt ruter med natstop, der vil blive berørt, skriver check-in.dk.

Den akutte pilotmangel er opstået, som følge af at SAS oprindeligt flyttede selskabets piloter med over til Cimber, da man overtog selskabet i begyndelsen af 2015.

Siden fik SAS behov for selv at øge bemandingen på egne flyvninger, hvorfor piloterne blev trukket tilbage i moderselskabet.

/ritzau/