SAS-piloter afblæser strejke i Sverige

De svenske SAS-piloter har afblæst deres strejke, efter der er indgået en aftale mellem parterne, oplyser SAS.

Det betyder, at flytrafikken meget snart igen vil være normal, hedder det.

- Det har været en svær proces, og vi er nu lettet over, at strejken er afblæst, og at vore kunder kan komme afsted som planlagt, siger koncernchef i SAS Richard Gustafson i en pressemeddelelse.

Pilotstrejken blev indledt fredag og har betydet, at 1000 flyvninger har været indstillet. Alene tirsdag måtte 240 afgange aflyses. 100.000 passagerer har været berørt, oplyser SAS.

Det er en etårig aftale om løn og ansættelsesforhold, der er indgået mellem SAS og piloterne. Den indebærer, at lønnen stiger 2,2 procent for piloterne.

- Vi er tilfredse med at være blevet enige om en aftale på 2,2 procent. Derimod synes vi, at det var kedeligt, at vi måtte igennem en kostbar og unødvendig strejke, siger vicedirektør Mattias Dal i Svenska Flygbranchen og Tranportföretagen, hvor piloterne er organiseret, i en pressemeddelelse.

Strejken har ikke omfattet flyafgange med danske og norske piloter.

Ifølge Lars Sandahl Sørensen, der er koncerndirektør med ansvar for operationen i SAS, vil aftalen trods en lønstigning til pilotterne ikke påvirke SAS' priser.

- Kunderne kommer til at mærke det ved, at vi igen kan flyve for fuld styrke, siger han.

- De kommer ikke til at mærke effekterne af den her aftale, for vi er udmærket klar over, at vi er i en stærk konkurrencesituation. Det er selvfølgelig også derfor, at vi har måtte forhandle for at holde omkostningsniveauet nede.

Han medgiver, at omkostningsniveauet for SAS vil stige med aftalen, men mener at luftfartsselskabet kan holde priserne nede ved at effektivisere på andre områder.

SAS oplyser tirsdag eftermiddag, at luftfartsselskabet ikke forventer, at nogen danske flyvninger vil opleve forsinkelser eller aflysninger i efterslæbet fra strejken. Skulle det ske, vil kunderne få besked på forhånd.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip