SAS skærer 30 procent af prisen på de bedste sæder

De nye billetklasser afløser Economy, Economy Extra og Business Class på SAS' europæiske flyvninger fra 9. juni. Prisen for SAS Go-billetterne bliver ifølge selskabet sammenlignelige med de nuværende Economy-billetter, men når det kommer til SAS Plus, så er der nye boller på suppen fra det fællesskandinaviske selskab.

Prisen på SAS Plus-billetterne starter nemlig omtrent 30 procent under niveauet, som Economy Extra og Business Class i dag ligger i, skriver SAS i en meddelelse tirsdag morgen. Som eksempel bruger SAS ruterne København-London og København-Billund.

Med hensyn til førstnævnte, så kostede en billet tidligere fra 3.208 kroner på Economy Extra. Den nye SAS Plus-pris hedder nu 1.699 kroner. Med hensyn til nævnte indenrigsrute, så startede prisen tidligere på 1.589 kroner - fremover bliver billigste Plus-pris 1.099 kroner.

Alle priserne er startpriser. Som hos de fleste selskaber bliver billetterne dyrere og dyrere, jo tættere flyet er på at være fyldt op med passagerer. Ikke desto mindre er det tydeligt, at der er tale om en satsning fra SAS' side af, som selskabets ledelse givetvis håber, vil resultere i, at flere passagerer vælger de lidt dyrere billetter.

Forskellen mellem SAS Go og SAS Plus bliver hovedsageligt, at Plus-passageren får mulighed for gratis billetændringer samt adgang til gratis forplejning - fra samme menu, som SAS Go-kunderne kan købe sig til.

SAS' nye billetklasser er indført som konsekvens af de nye mønstre, der er opstået blandt kunderne i Europa. Det tidligere guldæg Business Class bliver helt skrottet på de europæiske flyvninger, da det simpelthen ikke er et produkt, kunderne flokkes om mere. Kunderne er i dag mere prisbevidste - derudover er der fokus på punktlighed og fleksibilitet.

»De serviceklasser, som blev skabt for 30 år siden, afspejler ikke de behov, vi ser dag. Tid er en mangelvare på en helt anden måde for de fleste. Rejsende efterspørger tidseffektivitet og attraktive priser uden skjulte udgifter. Med SAS Go og SAS Plus møder vi begge disse behov,« siger SAS-topchefen Richard Gustafson i meddelelsen.

 

Dagens Gossip