SAS skal spare 2,6 milliarder kroner

Flyselskabet SAS præsenterer tirsdag en omfattende spareplan, der skal få selskabets økonomi på ret kurs. SAS skal spare 2,6 milliarder kroner, skriver selskabet i en meddelelse.

SAS oplyser før tid tal for sit tredje kvartal efter morgenens børspause.

Selskabet har i tredje kvartal noteret et resultat før skat på 491 millioner danske kroner.

Passagerindtægterne er øget med ni procent og enhedsomkostningerne sænket med seks procent.

SAS er langt fremme i arbejdet med en spareplan, der ventes at give besparelser på cirka 3 mia. kr. før skat.

Planen omfatter desuden salg af ikke-kerneaktiviteter for yderligere 3 mia. skr.

- I lyset af vigtigheden af denne plan, ventes en bestyrelsesbeslutning vedrørende planen at blive truffet og efterfølgende kommunikeret i den nærmeste fremtid, skriver SAS.

Aktien i SAS blev fra morgenstunden sat i børspause efter medieomtale af spareplanen og SAS-ledelsens forhandlinger med en række banker om forlængelse af lån. Den svenske avis Dagens Industri skrev i weekenden, at svenske og internationale banker, der har lånt flyselskabet penge, overvejer at undlade at forlænge lån, der udløber i år.

SAS skriver i meddelelsen, at dets finansielle beredskab omfatter likvide beholdninger for 2,4 mia. skr. samt kreditfaciliteter for 4,7 mia. skr. med udløb i juni 2013.

- SAS ligger i øjeblikket i forhandlinger vedrørende en forlængelse og størrelsen af kredit- og bankfaciliteterne. Den endelige udformning af den gennemgribende plan for at håndtere selskabets omkostningsstruktur og gennemførelsen af salg af aktiver, er en vigtig del af forhandlingerne, forklarer flyselskabet.

 

Dagens Gossip