SAS slipper for kartelbøde på en halv milliard kroner

SAS har med EU-Domstolens hjælp fået en tidlig julegave til en værdi af en god halv milliard kroner.

Domstolen er nemlig nået frem til, at den bøde, som luftfartsselskabet blev idømt af EU-Kommissionen tilbage i 2010 i en større kartelsag, ikke var berettiget.

Derfor har SAS udsigt til at få godt 70 millioner euro (svarende til 522 millioner kroner) tilbage i kassen igen.

- EU-Domstolens afgørelse er på linje med SAS' opfattelse og viser, at SAS gjorde rigtigt i at anke sagen.

- SAS vil nu gennemlæse afgørelsen for at overveje yderligere skridt, særligt i forhold til de igangværende civilretssager, som baserer sig på EU-Kommissionens afgørelse, som nu er annulleret, siger Marie Wohlfahrt, der er chefjurist hos SAS, i en pressemeddelelse.

Sagen drejede sig om et muligt prissamarbejde mellem en række luftfartsselskaber, som angiveligt aftalte niveauet for brændstoftillæg og sikkerhedstillæg.

Kommissionen gennemførte tilbage i 2006 en række uanmeldte kontrolbesøg og udstedte fire år senere bøder for cirka 800 millioner euro alt i alt.

SAS ankede dog sammen med de øvrige selskaber afgørelsen dengang, og anken er altså blevet taget til følge af EU-Domstolen.

Årsagen er, at EU-Kommissionens kendelse på en række punkter var selvmodsigende, og at den gik alt for vidt i forhold til de beviser, der rent faktisk var tilvejebragt.

Foruden SAS kan selskaber som Air France, Air Canada, KLM, British Airways, Japan Airlines og Singapore Airlines glæde sig over kendelsen.

De står alle også til at få et større beløb tilbage som følge af de annullerede bøder.

EU-Kommissionen har mulighed for at anke EU-Domstolens afgørelse. Derfor har SAS heller ikke tænkt sig at bogføre gevinsten, før man ved, om sagen slutter her.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip