SAS stadig presset af rød bundlinje

Med hensyn til omsætningen i kvartalet, så ligger SAS' salg seks procent under analytikernes gennemsnitsestimat, som er indsamlet af SME Direkt for Ritzau. Når det kommer til resultatet før skat, så er det lidt bedre end det forventede underskud på 324 millioner svenske kroner.

SAS forventer stadig at komme ud af helåret med et »positivt« resultat før skat - og en EBIT-margin, der er højere end tre procent. Regnskabsperioden løb fra februar til april. Årets første måneder er traditionelt SAS' svageste, og det kan derfor være svært at læse noget endeligt ud af periodens tal. Ledelsen i SAS mener dog, at det går den rigtige vej.

Den fremhæver i kvartalsmeddelelsen, at den forventer at åbne i alt 50 nye ruter i år, og at den fastholder en »aggressiv« markedsføring.

Fra investorernes side af, er det interessante, hvordan spareplanen 4XNG udvikler sig. Det var den, der i slutningen af 2012 mundede ud i aftaler med personalet om voldsomme omkostningsreduktioner. Ledelsen mener, planen kører på sporet.

»Det er glædeligt at konstatere, at de gennemgribende omstruktureringer nu begynder at give resultater - den underliggende udvikling viser fortsat lavere enhedsomkostninger samt bedre udvikling i yielden (indtjeningen pr. passager, red.) end forventet,« skriver koncernchef Rickard Gustafson i en kommentar i regnskabet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip