SAS-strejke fortsætter mandag: Nogle danskere bliver ramt

Skrevet af admin

13/06/2016

Mest læste i dag

Danske passagerer kan glæde sig over, at København kun bliver marginalt ramt af den omfattende strejke, der er brudt ud blandt de svenske piloter.

I alt er ni fly aflyst fra Københavns Lufthavn til Stockholm mandag.

– Jeg beklager dybt over for alle vores kunder, at vores svenske piloter har valgt at strejke. Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at undgå en strejke. Men vi har desværre fortsat ikke kunnet blive enige, siger Karin Nyman, kommunikationsdirektør i SAS, i en meddelelse.

Natten til mandag endte forhandlingerne om en ny overenskomst for flere hundrede svenske SAS-piloter uden resultat.

- Klokken 01.30 måtte vi konstatere, at vi ikke kan blive enige her og nu, siger Mattias Dahl, chef for den svenske arbejdsgiverforening ifølge nyhedsbureauet TT.

230 flyvinger bliver aflyst mandag som følge af den fortsatte strejke, der omfatter 400 svenske piloter. Strejken vil påvirke i alt 27.000 passagerer mandag.

Det er piloterne på de kortere flyvninger, der strejker. Det betyder, at det er indenrigsflyvninger og afgange til det øvrige Europa, der bliver ramt af strejken.

Længere flyvninger fra Arlanda-lufthavnen ved Stockholm til Asien og USA er ikke påvirket af strejken.

- Vi beklager de gener, dette her medfører for passagerne. Danske flyvninger er heldigvis ikke så berørt som de svenske, siger Mariam Skovfoged, SAS' danske pressechef.

Hun understreger, at SAS kontakter alle rejsende, der bliver påvirket af aflysninger, og desuden løbende opdaterer selskabets hjemmeside med oplysninger.

Sidste år indgik SAS en toårig aftale med sine danske piloter.

/ritzau/