SAS styrer fri af kursnedtur

Det skandinaviske luftfartsselskabs aktie steg fra børsåbningen af en smule mere end det generelle marked. Klokken 9:30 lå aktien i kursen 12, hvilket var en stigning på 0,8 procent.

Sydbank-analytikeren Jacob Pedersen noterer sig på den positive side, at SAS er i fuld gang med at implementere sin storstilede spareplan, 4XNG, og at resultaterne snart vil vise sig i form af markante omkostningsbesparelser, der får enhedsomkostningerne ned.

Men på den negative side, så falder enhedsomkostningerne ikke nok.

SAS skriver selv i regnskabet, at faldet er på 10,6 procent, men problemet er i Jacob Pedersens optik, at når man renser det fald for en engangsindtægtsføring på 450 millioner svenske kroner, der stammer fra personalets forringede pensionsordninger, så er faldet i enhedsomkostningerne blot på 3,6 procent.

Det er fald, men det er ikke stort nok i Sydbank-analytikerens øjne. Det skuffende lille fald gør dog ikke Jacob Pedersen nervøs på SAS' vegne.

»Jeg havde ventet, at faldet i enhedsomkostninger ville være væsentligt større end de 3,6 procent, som det har været, når man holder pensionsordningen ude. Jeg ved ikke om jeg vil sige, at det gør mig bekymret. SAS holder sig som sådan stadigt på sporet, men de er lidt efter mine forventninger med spareplanen,« siger Jacob Pedersen til Berlingske og tilføjer:

»Det, at de kan fastholde forventningerne nu, er fint. Jeg tror stadig, de kan levere den indtjening og overskudsgrad, som de har sat næsen op efter - men nu har de altså en medvind på 450 millioner kroner i dette kvartal. Og dem har de ikke næste år.«

Jacob Pedersen havde forud for børsens åbning forventet, at SAS ville komme til at mærke et kursfald. Det har endnu ikke materialiseret sig onsdag formiddag - selv om kursstigningen 9:30 var mindre end ved børsåbningen.

SAS skriver i regnskabet for februar til april, at det fastholder forventningen til et helårsresultat, der lyder på et »positivt« et af slagsen - hvor EBIT-marginen sniger sig op over tre procent.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip