SAS taber 83 millioner på salg af Widerøe

Luftfartsselskabet SAS må affinde sig med et tab på salget af flyselskabet Wiederøe på 83 millioner kroner i fjerde kvartal, efter regnskabet er gjort op, oplyser selskabet

- De endelige kapitalgevinster fra salget af Widerøe inklusive relaterende fly er nu blevet fastlagt og vil resultere i et yderligere "kapitalgevinst-tab" i fjerde kvartal på 98 millioner svenske kroner, skriver SAS i sin trafikrapport for oktober.

SAS underskrev i maj salgsaftalen med investorgruppen anført af Torghatten for det norske flyselskab Widerøe for cirka 1,75 milliarder danske kroner. Frasalget af Widerøe er en del af den storstilede spareplan i SAS, som faldt på plads i slutningen af 2012.

SAS beholder de resterende 20 procent af selskabet, men har en option på overdragelse af det fulde ejerskab af Widerøe i 2016.

Trods tabet er det ifølge Sydbanks analytiker Jacob Pedersen ekstremt vigtigt for SAS, at selskabet har fået frasolgt Widerøe og fået penge i kassen.

- At de så må affinde sig med et større tab på grund af salget, end de havde regnet med, det er selvfølgelig negativt, siger Jacob Pedersen til Ritzau Finans.

Ifølge de seneste trafiktal fløj 2,4 millioner passagerer med SAS i oktober, hvilket er et fald på en procent i forhold til oktober sidste år.

I september var det tilsvarende tal 2,7 millioner passagerer.

Målt i hele regnskabsåret transporterede SAS godt 25,4 millioner passagerer, hvilket er stort set uændret fra året før.

/ritzau/

Dagens Gossip