SAS udskyder skbne regnskab i 11. time

SAS skulle have landet regnskabet for tredje kvartal i dag, torsdag, men udskyder det til mandag, oplyser selskabet.

Det sker, fordi de sidste detaljer i en historisk spareplan ikke er på plads endnu, og fordi SAS er i forhandlinger med sine kreditorer om nye milliardlån.

SAS oplyser dog, at der er gjort betydelige fremskridt i forhandlingerne, der ventes at være afsluttet inden for få dage.

For godt en uge siden løftede luftfartsselskabet sløret for en kæmpemæssig spareplan på omkring 2,6 milliarder kroner og oplyste samtidig, at man har planer om at frasælge aktiver for nogenlunde lige så meget.

Planen blev fremlagt efter rygter om selskabets finansielle problemer.

Selv om sparekniven hænger truende over flygiganten, steg passagertrafikken dog med 5,4 procent i oktober i forhold til samme måned sidste år.

SAS-aktien har været ude på en regulær rutsjetur på børserne i år. Siden nytår er aktiens værdi halveret, og alene den sidste måneds tid er kursen faldet med 22 procent.

I både første og andet kvartal fremlagde selskabet utilfredsstillende regnskaber.

I årets første måneder fløj selskabet således ind i et dunrende underskud på knap en milliard kroner. Især fordi billetpriserne ikke kunne følge med de stigende brændstofpriser.

De efterfølgende tre måneder gik det dog bedre med et plus på 371 millioner kroner, men det var stadig ikke godt nok.

Med torsdagens udskydelse i 11. time får konkurrenten Norwegian nu ro til at præsentere sine planer for en langdistancesatsning. Det sker på et pressemøde torsdag formiddag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip