Sass byder prominente eks-SFere velkommen

»Vi er altid glade for, at der er nogle, der melder sig ind i Socialdemokraterne, og derfor byder vi dem velkommen,« siger han, efter Jesper Petersen, der indtil tirsdag var politisk ordfører for SF, tidligere folketingsmedlem Nanna Westerby og europaparlamentariker Emilie Turunen alle har meldt ud, at de forlader SF og melder sig ind hos Socialdemokraterne.

Jesper Petersen, der som den eneste af de tre sidder i Folketinget, skal formelt optages i den socialdemokratiske gruppe på et gruppemøde senere onsdag.

Henrik Sass Larsen forventer, at den 31-årige politiker vil være en styrkelse for partiet.

»Ethvert menneske, der melder sig ind i Socialdemokratiet, kan gøre en forskel, og vi kender for eksempel Jesper herinde rigtig godt som en utroligt dygtig politiker, så jeg er sikker på, at det vil være et aktiv og en styrkelse for Socialdemokratiet,« siger han.

Selv har Jesper Petersen sagt, at han vil arbejde fra de bagerste rækker i partiet, og endnu er det for tidligt at spå om, hvor langt den tidligere markante SFer kan nå i Socialdemokraterne, lyder det fra Henrik Sass Larsen.

»Sådan noget spår jeg ikke om. Jeg har stadig til gode at få snakket med ham om, hvad han kunne tænke sig at kaste sig over af arbejdsopgaver i den socialdemokratiske gruppe, og så må vi se, hvilke muligheder vi har for at indfri hans ønsker,« siger Sass Larsen, der heller ikke vil spå om, hvorvidt de nye socialdemokrater vil kunne løfte det trængte regeringsparti i kommende meningsmålinger.

»Jeg tror, alle, der vil melde sig ind i Socialdemokraterne og kæmpe for, at det går bedre for Socialdemokratiet, er med til at løfte målingerne, men målingerne er ikke noget, som man skal spejde efter, om de går op eller ned i forhold til enkeltsager, for over en længere periode går det altid op og ned,« siger han.

Dagens Gossip