Sass: Ingen kreditklemme i Danmark

Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen (S), afviser, at der skulle være tale om en kreditklemme.

Med en stigende tendens i det nominelle udlån fra realkredit- og pengeinstitutter i årets første seks måneder har virksomhederne nemlig forbedret afgang til finansiering - også selvom det nominelle udlån fra realkredit- og pengeinstitutter er faldet med 0,5 procent det seneste år. Det konkluderer erhvervs- og vækstministeren.

»Redegørelsen viser, at vi ikke i dag har en kreditklemme i Danmark. Men det er klart, at kreditsituationen fortsat er stram for en række mindre virksomheder,« siger Henrik Sass Larsen i en pressemeddelelse.

Anledningen er august-udgaven af Erhvervs- og Vækstministeriet redegørelse om udviklingen i kreditmulighederne i Danmark, som er blevet offentliggjort mandag. Ifølge redegørelsen er pengeinstitutternes rentemarginal på udlån faldende og har været det siden 2012.

»Heldigvis ser vi tegn på bedring af kreditsituationen. Både når man ser på prisen på erhvervsudlån og SMV’ernes egen oplevelse af finansieringssituationen går det bedre, og udlånet er det seneste halve år steget lidt,« siger Henrik Sass Larsen, som varsler nye tiltag, der skal forbedre virksomhedernes finansieringsmuligheder.

»Regeringen har de seneste år taget en række initiativer for at fremme virksomhedernes adgang til finansiering. Til efteråret fremsætter jeg et lovforslag, der skal styrke rammerne for udvikling af markedet for erhvervsobligationer i Danmark, der vil bidrage til, at virksomhederne får flere lånemuligheder,« siger ministeren.

Redegørelsen om kreditmuligheder udarbejdes hvert halve år i henhold til lov om finansiel stabilitet. Mandagens udgivelse er ottende udgave.

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip