Sass klar til kompromis om skrappe bankkrav

Det siger Sass Larsen torsdag formiddag efter et møde med partierne bag bankpakkerne, et møde, som ifølge Sass Larsen foregik i en »god og konstruktiv ånd«.

»Jeg er altid villig til at gå på kompromis, men hvor jeg vil gøre det henne, har jeg ikke tænkt mig at oplyse her,« siger erhvervs- og vækstministeren.

I sidste uge sagde Sass Larsen til Berlingske, at de danske storbanker skal pålægges ekstra skrappe krav, og at kravene skal indføres så hurtigt som muligt.

»Vi skal lægge os ambitiøst. Både med hvor hurtigt vi implementerer dem, men også være på den sikre side. Min intention er, at bankerne er så godt polstrede, at vi aldrig kommer i nærheden af den turbulens, som det endte med i 2008. Jeg synes, at vi skal ligge i den øvre ende,« sagde Henrik Sass Larsen om de såkaldte SIFI-krav, der skal stilles til de banker, der er for store til at vælte.

Udmeldingen fik de borgerlige partier til at stejle. De Konservatives erhvervsordfører, Brian Mikkelsen (K), sagde blandt andet, at »resultatet af hans (Sass Larsen, red) vendetta mod bankerne er, at væksten i Danmark vil gå i stå.«

Ifølge Sass Larsen står parterne dog ikke så stejlt over for hinanden.

»Jeg synes, der er en enighed om, at man gerne vil gennemføre krav til bankerne og til pengeinstitutterne, og det er det væsentligste udgangspunkt, og dernæst vil folk gerne finde hinanden. Vi vil gerne lave et forlig,« siger han.

Spørgsmål: Hvor er fronterne lige nu?

»Der kan være masser af steder. Der er også masser af teknisk art, hvor det er utroligt vanskeligt. Hvor man for eksempel skal finde ud af, hvad konsekvenserne er for de forskellige pengeinstitutter, og hvad konsekvenserne er omkring for eksempel likviditet, kapitalbindingskrav og krisehåndteringsdirektiver,« siger han.

Spørgsmål: Er de andre med på at få hårdere kapitalkrav så hurtigt som muligt?

»Jeg vil sige det sådan, at alle er med på at indføre krav om øget kapital til de store systemiske banker. Så kan man altid diskutere, hvad niveauet skal være, men alle er med i forhold til det,« siger han.

Dagens Gossip