Sass Larsen: Glæder mig over positiv udmelding fra S&P

Ratinggiganten Standard & Poor's roser den omstridte redningsplan for de danske flekslån, som erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i samarbejde med Nationalbanken har udarbejdet.

Det vækker glæde hos Henrik Sass Larsen, der i en kommentar også siger, at det amerikanske ratingbureau stadig påpeger problemer i forbindelse med lovforslaget.

- Jeg har noteret mig, at S&P synes, at lovforslaget er centralt i forhold til at håndtere refinansieringsrisikoen i realkreditsektoren, siger Henrik Sass Larsen og fortsætter:

- S&P er således enig i, at lovforslaget fjerner risikoen for, at et realkreditinstitut går konkurs, hvis en refinansieringsauktion fejler.

Ratingbureauet noterer i sin analyse, "at lovforslaget er et skridt i den rigtige retning, men at det i sig selv ikke er nok til at neutralisere risikoen for bankernes markante afhængighed af kortsigtet finansiering."

Erhvervs- og vækstministeren har bemærket S&P's anerkendelse af, at lovforslaget skaber klarhed for investorerne om, hvad der sker, hvis en refinansiering fejler.

- S&P’s analyse bestyrker mig kun i, at vi skal holde fast i lovforslaget, siger Henrik Sass Larsen og fortsætter med at påpege:

- S&P mener fortsat, at der er for mange korte obligationer. Det er vi opmærksomme på. Det er en lidt anden udfordring, som ikke relaterer sig til lovforslaget.

Henrik Sass Larsen kan oplyse, at Finanstilsynet er i fuld gang med at se på en tilsynsdiamant, som skal medvirke til at håndtere udfordringen i forhold til de mange korte obligationer.

- Jeg glæder mig derfor over de positive meldinger til lovforslaget fra S&P. Det er jo trods alt ikke hver dag, at man får ros fra den kant, lyder det fra erhvervs- og vækstministeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip