Sass Larsen har flertal på plads for flekslån-lov

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har nu sit flertal på plads for den lov, der sikrer de populære et-årige flekslån, de såkaldte F1-lån.

- Vi har gennem en ny aftale med V, K og SF sikret realkreditten i Danmark. Vi har sørget for, at risikoen for, at man ikke kan få refinansieret sit lån er elimineret, siger Henrik Sass Larsen til TV2 News.

- Vi kender nu skæbnen for alle obligationer, der kan bringe boligejere i havsnød.

- Jeg er også glad for, at vi nu skaber bedre gennemsigtighed om, hvad de forskellige typer af lån koster i både realkreditinstitutter og pengeinstitutter, siger Henrik Sass Larsen.

Erhvervs- og vækstministeren holdt torsdag eftermiddag møde med forligspartierne bag bankpakkerne.

I et nyt udspil til en aftale, som sikrer flekslånene, holder Henrik Sass Larsen fast i den såkaldte rentetrigger, som sikrer boligejerne mod en for kraftig rentestigning.

Triggeren udløses ved en rentestigning på mere end fem procent og har været stærkt kritiseret.

Erhvervs- og vækstministeren er dog endnu ikke parat til at sætte ind over for det store antal af F1-lån, som er yderst populær blandt boligejere.

- Der kommer et tidspunkt, hvor vi vil kigge nærmere på mængden, siger Henrik Sass Larsen til TV2 News.

CBS-professor Jesper Rangvid har opfordret regeringen til at droppe en af grundpillerne i forslaget.

Professoren, som også er manden bag Rangvid-rapporten, der handler om årsagerne til finanskrisen, mener, at loftet for hvor meget fleksrenten kan stige på et år, i sidste ende kan gå ud over boligejerne.

Ifølge Jesper Rangvid kan det resultere i kraftigt stigende fleksrenter.

- Du kan få nogle grimme scenarier, hvor en rente-trigger gør tingene værre, end hvis du ikke havde en rente-trigger, har Jesper Rangvid udtalt til Børsen.

Men Henrik Sass Larsen fastholder, at renteloftet er vigtigt, da det beskytter låntagerne mod store rentestigninger.

Enhedslisten er ikke med i forliget om bankpakken og står derfor udenfor. Forligspartierne Liberal Alliance og Dansk Folkeparti kan på nuværende tidspunkt ikke støtte op om forslaget.

Loven træder i kraft den 1. april 2014 for obligationer med op til og med ét års løbetid, og den 1. januar 2015 for øvrige obligationer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip