Sass Larsen overvejer fuld aktindsigt hos journalister

Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen (S), er blevet så inspireret af debatten om offentlighedsloven, at han nu overvejer at stille forslag om fuld aktindsigt hos journalister for offentligheden.

»Når man nu er så inspireret fra pressens side om, at man skal have fuld aktindsigt i, hvad politikerne foretager sig, så kan det vel også udvides til at gælde medierne. De er jo også i høj grad magtudøvere,« siger Henrik Sass Larsen til Berlingske Nyhedsbureau.

»Det kunne da være spændende, at offentligheden også fik adgang og indsigt i, hvordan journalisterne arbejder, og hvordan de udøver deres magt, eksempelvis chefredaktørerne. Her tænker jeg på, hvordan de behandler kilder, materialer og alt muligt andet. Det kunne da være et interessant eksperiment,« fortsætter Socialdemokraternes gruppeformand.

Spørgsmål: Hvad vil du helt konkret få ud af det?

»Jamen, jeg vil da være utrolig spændt på, hvordan journalister udvælger deres historier, hvem der lægger navn til det, hvem der lægger vinkling til det, og hvilken påvirkning og magtudøvelse der finder sted fra forskellige aktører i samfundet.«

Spørgsmål: Hvad er næste skridt?

»Jeg render bare rundt og overvejer det. Jeg har sørme ikke besluttet mig for at stille forslaget endnu. Det er ikke sikkert, det bliver til noget. Nu har jeg jo læst hele dagens pressedækning af offentlighedsloven, og så blev jeg bare så inspireret«.

Henrik Sass Larsens kommentar kommer dagen efter, at den nye offentlighedslov samlede op mod 1.000 demonstranter på Christiansborgs Slotsplads.

Lovens stramninger om blandt andet retten til indsigt i korrespondancen mellem ministre og ministerier har vakt vrede i brede kredse, ikke mindst blandt journalister. De to omdiskuterede paragraffer i lovforslaget er 24 og 27.

Paragraf 24 giver mulighed for at undtage interne dokumenter og oplysninger, der udveksles mellem myndigheder i forbindelse med ministerbetjening. Og paragraf 27 giver blandt andet mulighed for at undtage dokumenter, der udveksles mellem ministre og folketingsmedlemmer »i forbindelse med sager om lovgivning eller anden tilsvarende politisk proces«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip