Sass vil omsætte Rangvid-rapport til politik

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) er klar til at omsætte anbefalinger til handling.

Det siger han efter at have fået 488 tæt beskrevne sider om, hvorfor finanskrisen ramte Danmark så hårdt i forhold til andre steder.

Det er det såkaldte Rangvid-udvalg med CBS-professor Jesper Rangvid i spidsen, der har kulegravet årsagen. Og i rapporten er der 18 anbefalinger, som ministeren nu vil se på.

- Jeg skal have nærlæst rapporten og se på anbefalingerne. Og nogle af dem er vi allerede på vej til at følge, siger Henrik Sass Larsen i forbindelse med, at rapporten blev lagt frem.

- Og jeg tror, man vil se, at ganske mange af anbefalingerne vil blive ført ud i livet, lyder det fra ministeren.

Udvalget af eksperter er nedsat af regeringen og har siden marts 2012 holdt 32 møder. Et utal af eksperter, folk fra den finansielle sektor og embedsmænd er blevet hørt.

- Det er umiddelbart nogle fornuftige anbefalinger, som rapporten kommer med. Jeg vil gerne takke udvalget for dets store arbejde med at udarbejde en grundig og nuanceret analyse af årsagerne til finanskrisen, siger Henrik Sass Larsen.

Eksperterne anbefaler blandt andet, at det skal det være sværere for bankerne at låne store beløb ud til enkeltkunder. De mange danske bankkrak skyldes ofte, at netop de store engagementer går galt.

Ekspertgruppen foreslår også, at nye bestyrelsesmedlemmer skal på skolebænken. Udvalget mener, at en del bestyrelser har vist manglende kompetence til bankdrift.

Både Finanstilsynet og Nationalbanken får også kritik i rapporten for at have overvurderet de danske bankers robusthed op til finanskrisen.

Rapporten er en såkaldt "årsagsforklaringsrapport". Det betyder, at den ikke kommer med nogen klar konklusion af, hvem der var skyld i krisen. I stedet kommer den med en omfattende beskrivelse af, hvorfor krisen fik det omfang, som den fik.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip