Satellitter skal forhindre fly i at forsvinde som MH370

Flere lande fra hele verden er onsdag blevet enige om at bruge satellitter til at spore fly, hvilket kan vise sig at blive nøglen til forhindre en gentagelse af den mystiske forsvinden, som skete med flyet MH370 i marts 2014.

Landene nåede i Genève i Schweiz frem til en aftale på en konference, der er arrangeret af FN's ITU, som er den internationale union for telekommunikation.

Repræsentanter fra mere end 160 nationer er samlet for at forbedre det nuværende civile flysporingssystem, som er afhængig af jordbaserede radarer.

- ITU har reageret på rekordtid over for forventningerne fra det globale samfund om det store spørgsmål om global sporing af flyvning, siger organisationens generalsekretær, Houlin Zhao, i en udtalelse.

Det gøres klart, at aftalen er kommet i stand som følge af den mystiske forsvinden, da Malaysia Airlines MH370 forsvandt sidste år med 239 mennesker om bord.

Tragedien "ansporede verdensomspændende diskussioner om global sporing af fly og behovet for en koordineret indsats", lyder det ifølge organisationen.

På konferencen skulle landene se på de tekniske krav for at et sporingssystem kunne levere komplet overvågning af det globale luftrum.

Et frekvensbånd, som tidligere er blevet brugt til at sende signaler fra fly til jordbaserede stationer, vil blive i stand til at sender transmissioner fra fly til satellitter.

Ændringen vil gøre det muligt at "spore fly i realtid overalt i verden", siger Francois Rancy, som er chef for ITU's radiokommunikationsbureau.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip