Satire, sex og syndighed på Trapholt

Fire kunstnere, Pieter Bruegel, Paul Gauguin, Edvard Munch og Louise Bourgeois, var alle optagede af at udstille enten sig selv - eller andre.

Trapholt stiller i to foredrag skarpt på de fire malere og deres dæmoner. Sammen med Folkeuniversitetet indbyder museet til to søndage ved kunsthistoriker, cand.phil. Inger Houbak den 6. oktober og den 10. november. Begge dage mellem 12 og 16.

- Vi møder her fire kunstnere, som på samme tid viser os en menneskelig dårskab, en lyst og en angst som også overrasker og inspirerer os i vores moderne dagligdag, siger Inger Houbak i en pressemeddelelse.

Pieter Bruegel den ældre er 1500-tallets store satiriker, der stiller skarpt på samtidens enfoldighed, og Paul Gauguin iscenesætter sin egen seksualitet i sanselige, tropiske motiver, der rummer både pædofile og homofile undertoner.

Munch skildrer med ætsende ærlighed mennesket udsat for alle de sjælelige kvaler som kærligheden, angsten og døden fører med sig, og Louise Bourgeois  vender blikket indad og portrætterer moderen som en kæmpeedderkop-skulptur og spredte barndomsminder som små fængselslignende celler.

De fire ser alle selv gennem andres blikke. Munch er det indre livs store maler og Bourgouis er den forunderlige billedhugger , som ved at udstille sig selv peger på tilskuerne.

I de to foredrag vil Inger Houbak dykke grundigt ned i de fire kunstneres liv og ved hjælp af eksempler vise, hvordan de hver især lader sig udstille med både humor, vid og bid.

Tilmelding til foredragene skal ske til Folkeuniversitetet i Odense.

Dagens Gossip