Satire-side på Facebook hænger død mand ud som Hitler

- John Hitler! John Hitler!

Sådan lyder det entusiastiske svar fra en dreng i rullestol, der ikke helt har historien om Anden Verdenskrig på plads.

Det sjove øjeblik opstod i DR Ultra-programmet 'Fredagsfesten' den 7. februar. Siden er sekvensen blevet et kæmpe-hit på YouTube. Og Facebook-siden 'John Hitler', der hylder klippet, har på få dage fået en fanskare på næsten 30.000.

Men det er ikke alle, der morer sig over 'John Hitler'. Sarah Hilligsøe Jannsen er forarget og dybt såret over, at siden bruger et billede af hendes far, John Brinck Hilligsøe, som profilbillede.

LÆS OGSÅ: Politiet efterlyser: Mand forsvundet uden penge og telefon

John Brinck Hilligsøe fra Nykøbing Sjælland blev i efteråret efterlyst af politiet, efter han forsvandt på vej til psykiatrisk behandling. Han blev senere fundet død.

- Jeg er ked af det, såret og vred. Min far blev fremstillet i medierne som psykotisk og selvmordstruet. Og nu bliver han sat i forbindelse med Hitler, siger Sarah Hilligsøe Jannsen til Dagens.dk.

Hun beskriver tiden efter faderens død som 'meget svær'.

- Det er en proces, jeg endnu ikke er kommet igennem. Så det er ikke rart, at se sin far fremstillet på den måde. Det er lidt et skridt tilbage, forklarer hun.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

'John Hitler'-sidens administrator, hvis identitet er redaktionen bekendt, beklager dybt. Han fortæller, at han og et par andre drenge fandt John Brinck Hilligsøes billede ved at søge på 'John' på Google.

De tænkte ikke over billedets historie.

- Vi er så kede af det. Vi vil gerne sige mange gange undskyld til Sarah. Det var virkelig ikke meningen, vi ville gøre nogen sure eller hænge en død mand ud. Og vi fjerner straks billedet og erstatter det med et andet, siger han til Dagens.dk.

Sarah Hilligsøe Jannsen håber, at sagen om hendes far kan få andre til at tænke en ekstra gang over, hvad de deler på Facebook.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip