Satte dansk rekord i landskamp

Martinsen forbedrede rekorden, som Jensen satte tilbage i 1987, med 14 hundrededele og trykkede den ned på 13,68 sekunder. Stadig et stykke fra verdenseliten, men ikke desto mindre nok til at blive nummer to i løbet og blive noteret for den 20. bedste tid i Europa i år. Alligevel er en billet til VM i Moskva i august langt væk for Martinsen. Her er det nødvendigt at løbe 13,50.

- Der er stadig langt ned til kravet. Nu tager jeg lige to ugers pauser fra konkurrencer, hvor jeg sammen med min træner vil analysere løbet, sagde han efter løbet.

Martinsens rekordløb var det absolutte højdepunkt på en flot dansk landsholdsindsats, der endte i en sammenlagt femteplads i behagelig afstand til nedrykningsstregen, således at det danske atletik-landshold også næste år er med i 2. division.

Et andet højdepunkt var Rasmus Wejnold Jørgensens personlige rekord i stangspring. Han kom over 5,65 meter, inden han rev ned tre gange på 5,76, som ville have været ensbetydende med en ny dansk rekord.

Det var nok til at sikre en dansk disciplinsejr i stangspring samt en VM-billet til Sparta-springeren. Om søndagen var der desuden danske disciplinsejre på 800 meter til Nick R. Jensen samt Ole Hesselbjerg i 3000 meter forhindringsløb. Danmarks nye atletik-komet, den 15-årige 100 meterløber Kristoffer Hari var ikke med på landsholdet. Han var i stedet med ved et ungdomsstævne i Tyskland om lørdagen, hvor han imponerede og forbedrede sin egen europæiske rekord til 10,37 sekunder på 100 meter.

Dagens Gossip