Satya Nadella er ny boss for Microsoft

Satya Nadella er udpeget til administrerende direktør for den amerikanske it-gigant Microsoft.

Nadella afløser Steve Ballmer, som sidste år meddelte, at han ville trække sig tilbage i 2014.

Den indisk-fødte Nadella har indtil nu ledet Microsofts cloud-division og afdelingen, der betjener selskabets erhvervskunder.

Samtidig oplyses det, at selskabets stifter, Bill Gates, trækker sig som bestyrelsesformand for i stedet at blive rådgiver for Microsoft.

Nadella skal have bedt Gates om at hjælpe sig med nogle problemer med teknologi og produkter, og det har nødvendiggjort, at han træder tilbage som bestyrelsesformand.

Den 46-årige inder er født i Hyderabad. Han har studeret computerteknologi på universitetet i Mangalore og også læst på universiteterne i Milwaukee og Chicago.

Nadella er den tredje topchef for Microsoft, siden selskabet blev stiftet for 39 år siden.

- Satay er en leder med erfaring, der har hardcore tekniske færdigheder, virksomhedsvisioner og evnen til at bringe folk sammen, siger Gates.

- Hans vision om, hvordan teknologi vil blive anvendt og oplevet rundt om i verden, er lige netop det, som Microsoft behøver, nu hvor selskabet åbner et nyt kapitel med udvidet produktinnovation og vækst, mener han.

Nadella siger, at han er meget beæret over at være betroet posten i Microsoft.

- Microsoft er et af disse sjældne selskaber, som i sandhed har revolutioneret verden gennem sin teknologi, og jeg kunne ikke være mere beæret over at være blevet udvalgt til at lede selskabet, fortæller han.

Microsoft er i de senere år kommer under voldsomt pres fra de nye spillere på markedet som Apple, Google og Facebook, der er vokset til giganter og ligeværdige spillere.

Samtidig har Microsoft haft en uheldig hånd med nogle af sine satsninger.

For sent forstod selskabet i Seattle mobilmarkedet og det potentiale, der kunne ligge i de nye smartphones. Det forsøger man nu at rette op på og har senest erhvervet sig Nokias mobildivision.

Samtidig kom det nye styresystem Windows 8 meget skævt fra start og gav mange hovedbrud i selskabet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip