Saudi-Arabien afslører formodet IS-netværk

Saudi-Arabien har anholdt 431 personer, som menes at være knyttet til Islamisk Stat-celler i landet, oplyser landets indenrigsministerium.

Flere angreb mod moskéer, regeringsbygninger, sikkerhedsstyrker og en diplomatisk mission er blevet afværget, oplyser ministeriet ifølge det statslige nyhedsbureau SPA.

- Seks selvmordsaktioner lige efter hinanden, som var rettet mod moskéer i den østlige provins hver fredag, timet med drab på sikkerhedsfolk, blev afværget, skriver ministeriet i en udtalelse.

- Terrorplaner om at ramme en diplomatisk mission, sikkerheds- og regeringsfaciliteter i Sharurah-provinsen og drab på sikkerhedsfolk blev afværget, uddyber ministeriet.

De fleste af de 431 anholdte er saudiarabiske statsborgere, men der er også andre nationaliteter imellem, oplyser indenrigsministeriet.

Nylige angreb, som Islamisk Stat hævder at stå bag, har øget bekymringen for, om de militante islamister i stigende grad er fokuseret på verdens største olieeksportør.

Senest eksploderede en bilbombe torsdag ved Saudi-Arabiens bedst sikrede fængsel. Bilens chauffør blev dræbt og to sikkerhedsfolk såret ved angrebet, som Islamisk Stat har taget skylden for.

Islamisk Stat har opfordret sine tilhængere til at optrappe angrebene i Saudi-Arabien. Mindst 25 mennesker er dræbt ved to selvmordsangreb mod moskéer i den østlige del af landet. Islamisk Stat har taget skylden for disse angreb.

I juni sprængte en saudiarabisk mand sig selv i luften ved en moské og dræbte 27 troende, der var samlet i moskéen.

Alle de ramte moskéer er shiamuslimske. Islamisk Stat har tidligere sagt, at gruppen vil uddrive shiamuslimer fra Saudi-Arabien, som huser nogle af islams helligste steder.

Shiamuslimer udgør op mod en fjerdedel af befolkningen i det olierige land.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip