Saudi-Arabien beroliger FN: Iran-krise skader ikke Syrien

Saudi-Arabiens beslutning om at kappe de diplomatiske bånd til Iran kommer ikke til at ændre noget i forhold til bestræbelserne for at finde en fredsløsning i konfliktlande som Syrien og Iran.

Det siger den saudiarabiske ambassadør i FN, Abdallah Al-Moullimi, efter at FN har udtrykt bekymring over situationen.

- Fra vores side kommer det ikke til at ændre noget, for vi vil fortsat arbejde hårdt for at støtte en fredsproces i Syrien og i Yemen, siger han ifølge Reuters og fortsætter:

- Vi vil deltage i de kommende drøftelser om Syrien. Dem har vi ikke tænkt os at boykotte på grund af Iran - eller nogen andre for den sags skyld.

FN sagde tidligere mandag, at den tilspidsede konflikt mellem Saudi-Arabien og Iran kan få konsekvenser for fredsprocessen i Syrien.

Saudi-Arabiens brud på de diplomatiske bånd til Iran blev yderligere kaldt "dybt bekymrende" af FN's generalsekretær, Ban Ki-moon.

Irans ambassadør blev søndag smidt ud af Saudi-Arabien, og siden har også Bahrain og Sudan afbrudt forbindelserne til det shiitiske styre i Iran.

Konflikten mellem Iran og Saudi-Arabien, som er gamle fjender, steg til nye højder, da Saudi-Arabien lørdag eksekverede en dødsdom over den højtstående shiitiske sheik Nimr al-Nimr i forbindelse med en massehenrettelse i Riyadh.

Det førte til, at Saudi-Arabiens ambassade i Teheran blev stormet, og Irans religiøse leder lovede en "guddommelig straf" over landet.

Iran støtter Syriens præsident, Bashar al-Assad, mens det sunnitiske Saudi-Arabien ønsker Assad fjernet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip