Saudi-Arabien fortsætter luftangreb i Yemen for anden dag

Skrevet af admin

27/03/2015

Mest læste i dag

Kampfly fra den saudiarabisk-ledede koalition mod Houthi-militsen i Yemen har for anden nat i træk været på vingerne.

Det rapporterer tv-stationen al-Jazeera tidligt fredag morgen dansk tid.

Bomber smidt fra luften skulle angiveligt have ramt adskillige mål hos den shiamuslimske Houthi-milits. Blandt andet i bevægelsens højborg i Yemens hovedstad, Sanaa.

Kilder i Yemens sundhedsministerium siger, at det seneste døgns luftangreb har dræbt mindst 39 mennesker.

12 mistede livet, da der under et flyangreb rettet mod en militær base nord for Sanaa blev droppet bomber i et beboelsesområde, der støder op til basen, siger embedsmændene i det Houthi-kontrollerede sundhedsministerium.

Yemens præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, er ankommet til Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh, efter at være flygtet først fra Sanaa og siden fra havnebyen Aden på grund af oprørernes fremmarch.

Angiveligt er præsidenten på vej videre til Egypten for at deltage i et to dage langt topmøde i Den Arabiske Liga.

En talsmand for koalitionen, hvor en række arabiske lande yder bidrag, sagde torsdag, at den militære operation vil blive ved, "så længe det er nødvendigt".

Det saudiarabiske luftangreb på Houthi-bevægelsen har fået militsen til at opfordre alle sine støtter til at "konfrontere fjenden".

I løbet af torsdagen bombede fly fra koalitionen flere dele af Yemen. Målet er at knuse den shiamuslimske Houthi-milits, der har væltet styret i landet og jaget præsidenten på flugt.

Koalitionen angreb, da Houthi-militsen var tæt på at erobre havnebyen Aden i den sydlige del af Yemen.

/ritzau/AFP